Ik ben Patricia Bocxe, een gedreven en enthousiaste GZ-psycholoog die haar hart heeft liggen in de ouderenzorg. Na eerst ruim 5 jaar binnen de (chronische/langdurige) GGZ gewerkt te hebben ben ik inmiddels al weer bijna 12 jaar werkzaam binnen de ouderenzorg waarbij mijn focus heeft gelegen op werken binnen het verpleeghuis. Sinds 1 februari 2019 ben ik gestart met Ouderenpsychologie Made met als doel meer eerstelijns psychologische werkzaamheden te kunnen verrichten (diagnostiek, behandeling en begeleiding). Mijn specialisatie hierbij is de psychologische hulpverlening aan de oudere mens waarbij ik onder andere veel kennis en kunde heb rondom cognitieve stoornissen (oa dementie) zowel qua diagnostiek als behandeling en begeleiding. Dit voor de persoon zelf maar ook voor de mantelzorgers erom heen. Dementie gaat regelmatig gepaard met onbegrepen gedrag waarbij uitleg en juiste handvaten/adviezen kunnen helpen om het allemaal net wat draagbaarder te maken. Uiteraard kunt u ook bij mij terecht voor de behandeling van bijvoorbeeld stemmings- en/of angstklachten. Omdat het voor ouderen vaak lastiger is om naar een praktijkruimte te komen en omdat hun vertrouwde thuisomgeving zeer belangrijk is kom ik aan huis voor de consulten. Hierbij ben ik werkzaam in de regio Made en omliggende dorpen.

Bij Ouderenpsychologie Made behandel en begeleid ik ouderen en hun naasten, geef ik supervisie aan gezondheidszorgpsychologen in opleiding, verricht ik (indien nodig) werkzaamheden voor verpleeghuizen en ontwikkel en verzorg ik cursussen op het gebied van ouderenpsychologie en/of ouderenzorg.

Ik ben als gezondheidspsycholoog ingeschreven in het BIGregister van de rijksoverheid en lid van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologen (NVGzP) en van Parkinsonnet.