Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3457-edited-225x300.jpg

Ik ben Patricia Bocxe, een gedreven en enthousiaste GZ-psycholoog die haar hart heeft liggen in de ouderenzorg.

Mijn studie Psychologie heb ik in 2003 afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Hierna heb ik eerst ruim 5 jaar binnen de GGZ gewerkt en daar ben ik in 2006 afgestudeerd als GZ-psycholoog. In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar de ouderenzorg en heb ik me verder ontwikkeld door het zeer regelmatig volgen van na- en bijscholingen. Hierdoor kan ik inmiddels putten uit een breed scala aan behandel- en begeleidingsmogelijkheden.

Op 1 februari 2019 ben ik gestart met Ouderenpsychologie Made, met als doel meer eerstelijns psychologische hulpverlening (diagnostiek, behandeling en begeleiding) te kunnen bieden aan met name oudere (volwassenen). Dit in het kader van de generalistische basis GGZ. Ik heb veel ervaring met behandeling en begeleiding van mensen met o.a. cognitieve stoornissen (zoals dementie), NAH, somatische aandoeningen, maar ook met psychologische zorgverlening aan hun naasten/mantelzorgers. Hierbij is te denken aan het geven van praktische handvaten/adviezen.

Daarnaast bied ik uiteraard ook behandeling bij bijvoorbeeld stemmings- en/of angstklachten.

Naast mijn werkzaamheden binnen Ouderenpsychologie Made ben ik werkzaam binnen verschillende zorgorganisaties. Ik maak daar deel uit van een multidisciplinair behandelteam (waaronder artsen, verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten). Naast individuele begeleiding en behandeling, bied ik ondersteuning aan zorgmedewerkers en mantelzorgers. Daarnaast geef ik  supervisie aan collega’ s die in opleiding zijn voor gezondheidszorgpsycholoog.

Aan huis

Omdat in de praktijk blijkt dat het voor ouderen vaak lastiger is om naar een praktijkruimte te komen, kom ik aan huis voor de consulten in een vertrouwde omgeving. Daarnaast maak ik sinds 1 september 2021 met mijn praktijk deel uit van het enthousiaste en gedreven team van het Centrum voor Vitaliteit in Made. De gezamenlijke missie is mensen helpen aan een gezond en gelukkig gevoel, de mens zien achter het ziektebeeld en door gaan waar anderen stoppen. Binnen het centrum beschik ik over een eigen praktijkruimte waar de gesprekken, indien gewenst, ook plaats kunnen vinden.

Werkgebied

Mijn werkgebied is gemeente Drimmelen (met de kernen Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg) en gemeente Geertruidenberg (met de kernen Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk).

Persoonlijke benadering

Belangrijk voor mij is een persoonlijke benadering en oprechte aandacht in het contact. Ik wil graag van betekenis zijn, door samen te werken aan een door u zelf gesteld doel,  op basis van gelijkwaardigheid. Ik kan u helpen door middel van kortdurende (oplossingsgerichte) therapie, waarbij de focus ligt op vermindering van uw klachten, door u op een andere manier om te leren gaan met gebeurtenissen, gedachten en emoties.

Behandelmethoden die ik gebruik zijn: Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR, Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en ReAttach.

Registraties

Ik ben als gezondheidszorgpsycholoog ingeschreven in het BIG-register van de rijksoverheid en ben lid van de beroepsvereniging van psychologen (NVGzP). Daarnaast ben ik lid van de LVVP en ben ik aangesloten bij ParkinsonNet.